Thursday, March 02, 2006

El Ala Oeste de la Casa Blanca

Un paio que m'he trobat pel messenger m'ha preguntat (per uns motius que no venen al cas) perquè no havia comentat res d'una sèrie que sempre he dit que és la millor que s'ha fet mai:

The West Wing - El ala Oeste de la Casa Blanca

Després de fotre un no admitir a aquest impresentable he pensat que de fet no estaria malament comentar-ho, a veure si amb sort algu veu una mica de llum i s'enamora tal com jo d'aquesta sèrie.

La sèrie representa el dia a dia del grup d'assessors del president dels EEUU, aquest està interpretat per Martin Sheen (Apocalypse Now i Malas Tierras, no ha fet res més a part de ser el pare del Charlie Sheen, un borratxo que està casat amb la Denise Richards, una noia Bond ex-actriu porno, i l'Emilio Estevez, protagonista d'aquella peli anomenada Somos los peores).

En teoria la sèrie està pensada en ensenyar com s'afronten els problemes reals i quotidians des de les esferes de poder, plenes d'intrigues polítiques, tràfics d'influències, disputes... Els protagonistes s'enfronten a casos imitats de la realitat (terrorisme, política exterior, filtracions a la prensa, catàstrofes naturals...) que la doten d'una gran varietat de trames, totes molt completes. Els protagonistes representen la èlit, han arribat a la casa blanca perquè són els millors, i això es nota en el comportament (tots són uns creguts amb l'ego molt pujat) i els diàlegs. El president representa que és un premi nobel d'economia, molt capaç ( sí, hi ha certa ficció) però que pateix una malaltia crònica.
Actualment han fet fins a 7 temporades (no en faran més, entre d'altres coses perquè s'ha mort el John Spencer, un dels principals actors), però aquí s'han emès les 4 primeres.

El millor capítol és, sens dubte, el 22 de la 4rta temporada, amb un final impressionant al ritme de Massive Attack (you're my angel...), o sigui que, si voleu un tastet començeu per aquest (les trames no són massa transversals, no passa res si veieu els capítols desordenats), val la pena.

PD: Hi ha a la venda el pack de la primera temporada en castellà

8 comments:

Pons said...

El Charlie Sheen!!! quin actoras! el recordareu de grans pelis com Hot shots 1 i 2

A part d'això crec que t'has deixat de comentar una de les coses que pot cridar més l'antenció de la serie i es que hi ha actors de CSI!! Com la Jorja Fox (coneguda com Sarah Sidle). També sortia la Emily Proctor (coneguda com Calleigh Duquesne en CSI Miami)

Pons said...

Perdo!! el link bo de la Emily Proctor

gary said...

Vaia bombó la Emily Proctor.
Pel que fa a la Jorja Fox, només surt a la primera temporada, i la Emily Proctor surt a la 2ona i la 3era.
També hi ha el Rob Lowe i altres actors (com l'Oliver Platt) però són bastants, per això només havia anomenat el president.

Albert Burrull said...

Crec que en gary acaba d'obrir un debat molt interessant. Proposo que diguem les nostres sèries americanes preferides. Dic americanes perquè el Cor de la ciutat està molt bé pero clar...
Bé, el meu TOP 5 seria:
1- Prison Break
2- Las Vegas (No confondre amb CSI!!!)
3- CSI
4- Lost
5- Friends xDDD

gary said...

1-El ala oeste de la casa blanca
2-Simpsons
3-
4-
5-Lost

Anonymous said...

Donarem el toc femení...

1.-Mujeres Desesperadas
2.-Ally McBeal
3.-Sexo en Nueva Yprk
4.-Alias
5.-CSI las Vegas (específico perquè el Miami és infumable)

gary said...

Alias és un trunyo.
Comença bé, però cada capitol nou és pitjor que l'anterior (en aquest aspecte és similar a Lost). Realment Alias és una de les decepcions més grans que he tingut amb una sèrie.

CSI Miami és una apologia al feixisme.
CSI Las Vegas va empitjorant: com que el "filón" d'assassinats intrigants és limitat, cada cop es deriven més cap a una barreja entre El cor de la ciutat i Expediente X.

Las Vegas: No entenc que hi pinta el James Caan a aquesta sèrie: no té tetes i té arrugues.

Pons said...

TOP 5
- Friends (la parella Joey Chandler es fantastica)
- Simpson (...)
- CSI Miami (Horatio I love you!! tu si que saps aplicar la justicia xD)
- House (directe i sarcastic, que millor?)
- Futurama (son pocs, pero bons)