Saturday, August 09, 2008

Ladakh on strike

Botigues tancades, la policia desplegada arreu, cartells de protesta, persianes semi baixades. El paisatge es familiar aixi que trobar-me la ciutat en vaga al segon dia d'arribar a Leh no ha estat pas una sorpresa.

Durant els dos dies de viatge per arribar a Leh (per fer 430 km) el verd intens del Caixmir es transforma cap a un Himalaya sec i polsegos, on la vegetacio es escassa i s’acumula a pocs metres dels rius.

Pero es tot un miratge. La idea d’un desert poblat de muntanyes, sobri i abundant en tranquilitat es desfa a mesura que t’acostes a Leh i comences a trobar-te autocars aparcats a cada un dels moltissims gompes budistes tipics de la regio, pero al entrar a un Leh completament ple de turistes et preguntes que queda del que fins fa poc era un lloc completament inaccessible.

Aprofitant la confluencia de tots aquests turistes i la obertura dels jocs Olimpics de Beijing (08/08/08), l’extensa comunitat tibetana a l’exili ens ha obsequiat amb una bonica i numerosa manifestacio en favor de l’alliberament del tibet seguida d’una vaga, aixi que mitja ciutat ha quedat parada (la part tibetana). Pero aquesta es la meva quarta ciutat en vaga i per mi aixo no es res. Segurament per aquest motiu el dia seguent (avui) tota la ciutat ha entrat en vaga, aquest cop en suport de les minories budista i musulmana de Jammu, que les estant passant canutes durant aquests dies i tambe en suport al Caixmir, en perill de desabastiment despres de que l’excercit no aconseguis mantenir obertes les carreteres, tallades des de fa dies pels manifestants hindus de Jammu.

http://www.kashmirtimes.com/

1 comment:

Anonymous said...

gary!!!!! torna ja, et trobem mil a faltar. Pensa q avui sense tu he desplomat els nois per molt molt molt jugant al poker, d fet, el ramon sta emprenyat pq lhe guanyat. I sense trampes (cosa q el mari SI ha fet)Aisssss