Wednesday, February 27, 2008

Dustin the turkey

Estem en eleccions, i els últims partits gobernants no paren de discutir com dos crios al pati de col·legi sobre qui va fer més per al bé dels ciutadans.
Hi ha diverses formes d'evaluar el desenvolupament d'un país. El més habitual és el PIB per càpita. Per exemple fa quinze anys, el grup dels PIGS (Portugal, Espanya, Grecia, Irlanda) formaven la cua de les economies de la UE. Com estan avui? Si mirem la columna GDP per capita, podem veure com els irlandesos (que estaven per sota d'Espanya) ens han passat la mà per la cara i ja són els primers de la classe.Però aquest tipus de comparació ens val per valorar si estan més desenvolupats?
Doncs segurament no. Com diriem a classe, és condició necessària, però no suficient. Necessitem més proves. Alguna cosa per saber si a part de tenir més diners, estan culturalment més avançats. Per exemple això:
Mentre aquí disfrutem amb l'Adolfo Xiki-Xiki, ells ja han triat el seu representant per eurovisió, a diferència de l'Adolfo que serà eliminat per l'establishment retrògrad. Irlanda si que és una nació amb cultura.

Així doncs, quan Andorra sigui eliminada, haurem d'animar a Dustin the Turkey.

2 comments:

Pons said...

La solució sembla Luxemburg. On tothom es ric i els pobres són expulsats al països veïns.

Jo sempre he pensat que la I era de Italia. coses meves.

Albert Burrull said...

És el Rodolfo, no pas l'Adolfo!!! xDD

On és Catalunya a la taula???