Wednesday, February 29, 2012

Oportunitats per despedides de solter al delta del Llobregat

Alguns punts de vista sobre Eurovegas, en l'ordre en que els he anat llegint:


D'un economista (1)

D'un politòleg

3 articles d'un geògraf especialitzat en turisme.

D'un tertulià de ràdio o economista (no ho tinc molt clar).


(1) Del que rescato dos respostes a comentaris:
1) Lo de los 261.000 puestos de trabajo es mas falso que un duro de cuatro pesetas. En todas Las Vegas trabajan en casinos 102.000 personas. Dobla el numero para incluir hoteles y cosas semejantes y aun asi te quedas en 200.000 personas. Y el complejo de Madrid jamas llegaria al tamaño de TODAS Las Vegas.
2) Los puestos de trabajo que se creen tienen un coste de oportunidad: cada euro que nos gastamos directa o indirectamente en ayudas es un Euro con el que se impone al contribuyente español (hoy o con impuestos futuros) y que por tanto reduce la demanda en otros sectores de la economia. La evidencia en EEUU es que los puestos de trabajo creados por un, por ejemplo, estadio de futbol, no compensan los puestos de trabajo perdidos por los impuestos para financiarlo.Però en el fons, per molt que em formi una opinió, aquesta mai podrà competir amb el desig ocult de viure tot d’aventures esbojarrades d’una escapada a Las Vegas a Viladecans!
Gràcies per tot Hollywood (i Friends).

2 comments:

RB said...

Això del cost d'oportunitat és mentida. Si l'economia no està funcionant a ple rendiment, un augment de la demanda per un cantó no disminueix la demanda en cap altre, perquè el que és mobilitza (crèdits i aturats) no ho has de treure d'enlloc.

Pons said...

També podrem ser casats per un Elvis?

"Y por el poder que me otorga la comisión estatal
del juego, yo os declaro marido y mujer.
¡Siguiente!"