Thursday, July 31, 2008

Heaven on Earth

Nomes havia de ser una previa a la pelegrinacio, pero el lingam de Shiva ha quedat apartat temporalment (i segons les circumstancies de forma permanent). Tot per culpa d'Aru, un poblet a 2400 metres d'altura que aconsegueix fer-se un lloc a les altures gracies a la petita escletxa que riu Lidder inflingeix a les muntanyes.

Heaven on Earth, resen tots els pamflets turistics del Caixmir, recordant la frase d'un dels primers emperadors Mogols a pasar per aquestes terres, i tot i que un cop a Srinagar ja es facil imaginar el perque, penetrar a les primeres valls de l'Himalaya no fa sino desdibuixar els dubtes sobre l'adequacio d'adjectius tan pomposos.

Pero a part de les aigues critalines, el bestiar que campa lliurement arreu de la vall i del poble, els fantastics paisages alpins, i tota la tranquilitat que falta a l'India, en pocs km al voltant d'Aru et pots trobar amb llacs a mes de 4000 metres, glaceres, monos, ossos bruns i ossos negres, tribus de pastors nomades Gujat (aqui els anomenen gitanos), 5 turistes (2, evidentment catalans), patrulles militars a cavall, bufals d'aigua i, per descomptat, l'alegria de poder comptar amb la bona cuina del Caixmir (als llocs amb poblacio musulmana es on es menja millor).

Intentarem perdren's uns dies per aquests pics i aquestes valls durant un grapat de dies aixi que restarem incomunicats durant un temps (a Aru no hi ha electricitat ni telefon, internet queda a una hora de bus i una hora caminant).

3 comments:

Albert Burrull said...

O els busos van molt lents o els indis caminen molt ràpid...

Pons said...

Si en 5 dies no has donat cap senyal de vida mitjançant algun altre post assumiré que has estat deborat per un d'aquells fantàstics ossos bruns i em presentaré a casa teva al·legant que em vas deixar en el testament les miniatures del Warhammer 40.000 i les 3 naus de star wars de Lego.

gary said...

COm ho sabies lu del testament?

Pel que fa als busos, es cert que van lents (les carreteres no son precisament bones) pero em referia a que per arribar al ciber mes proxim he de caminar una hora i despres agafar un bus durant una altra hora.