Wednesday, May 09, 2007

Agències d'informació

Buscant informació estadística sobre el Japó per un treball, m'he trobat una pàgina amb una gran quantitat de dades de tots els paisos del món. Des dels km de costa, l'exportació/importació d'electricitat, el nombre de telèfons fixes i mòbils, el tonelatge de la marina mercant, els principals partits polítics, la distribució d'ús de la terra i moltes més que fan un fantàstic esboç del país.

I la sorpresa? La pàgina, de lliure accés, es diu The World Factbook i pertany ni més ni menys que a la CIA. La CIA fent competència a la Wikipedia! (com s'enten que una agència d'espionatge es dediqui a finalitats divulgatives?). Ara tots podem jugar a ser espies!!

Buscant a veure si trobo algun compendi sobre diferents formes de provocar cops d'estat, assassinar polítics estrangers o altres coses d'espies he vist que pel que sembla també tenen una mini esquema amb tots els quadres de govern del món. Per exemple, el president de President de Bostwana es diu Festus Gontebanye, l'ambaixador d'aquest país als USA es diu Lapologang Caesar LEKOA, o el president de Vanuatu, que respon al nom de Kalkot Matas KELEKELE.

Tot això és molt útil!
Imaginem per un moment que, com a bons espies, en una missió s'ens ordena assassinar al president de Vanuatu, aj que és un "maleit gos comunista". Primer investiguem sobre la futura víctima a la pàgina dels World Leaders. Després ens dirigim al World Factbook i veiem que el país on ens hem de dirigir està a l'oceà Pacífic, consta de més de 80 illes, 65 d'elles inhabitades, hi han 12,700 mòbils i hi viuen 211.971 persones ( 211,970 d'aquí poc), i s'hi parla una llengua anomenada Bislama.

Ara que ja hem fet el difícil, només hem de fer el plà i executar-lo.




2 comments:

Albert Burrull said...

Languages:

Castilian Spanish (official) 74%, Catalan 17%, Galician 7%, Basque 2%, are official regionally


I el valencià??

Pons said...

Es tracta d'un greu error. No hi ha cap altra explicació...