Sunday, May 28, 2006

Shackleton



Sentien el cruixir de la fusta i veien com s'ensorraven els màstils, però tot i així els, al igual que la resta de l'expedició, condemnats gossos eren els únics que tenien la sort de no comprendre la terrible importància del que contemplaven. El gel acabava d'esclafar la única oportunitat de surtir en vida de l'infern polar. Durant el gener del 1915, una expedició que havia de creuar l'Antartida es va quedar bloquejada pel gel. Després d'esperar pacientment durant mesos (tot l'hivern antàrtic) a que s'obrís una escletxa per on poder escapar a bord de l'Endurance, el destí no podia ser més cruel: al novembre, quan quedava poc per l'arribada de l'estiu austral i el desglaç, en una última envestida les capes de gel van esmicolar el vaixell.

Es realment impressionant com Ernest Shackleton, líder de l'expedició va aconseguir mantenir la moral dels tripulants i els va conduir, amb trineus i bots salvavides fins a una illa deserta, des d'on van ser rescatats uns mesos després. Encara més sorprenent resulta el fet de que no es va morir cap dels integrants de l'expedició en el prop de dos anys que va durar el seu periple.
Fins i tot n'hi van haveruns quants que van estar a temps d'allistar-se per lluitar en l'últim any de la primera guerra mundial i perdre-hi la vida (tant d'esforç per això). Potser s'havien guanyat el dret a fer-ho.

Hi ha un llibre(també hi és en butxaca, per si a algu li interessa). Atrapados en el hielo

4 comments:

Anonymous said...

M'ENCANTEN els comentaris tan interessants que hi ha a aquest post.

Anonymous said...

Preferiria no fer-ho.

Pons said...

Veig que segueixes la mateixa tecnica que jo. Fins que no hi ha comentaris no publiques un nou post. ben fet

Anonymous said...

Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»