Tuesday, June 30, 2009

Pelegrinatge 2009





Després del fracassat intent de l'any passat s'em presenta a casa en forma d'invitació (tot i que no entenc res al estar escrit en hindi) un fulletó sobre la peregrinació a les coves d'Amarnath sorpènent, ja no recordava que vaig haver de donar l'adreça com a peatge per poder menjar gratis com a pelegrí-
Qui hauria de dir que fins a Sabadell arriba la publicitat religiosa hindú...
Doncs si vull purificar la meva ànima tinc encara 45 dies per arribar-me com l'any passat a Pahalgam i unir-me a milers de fervents hindus en el seu viatge cap als genitals divins. I si és a costa d'assimilar als musulmans del Caixmir la missió és encara més sagrada per als més fanàtics vhinduistes.

Monday, June 29, 2009

Tiburón 2

No ho puc evitar...



"Ninguna ataca a su presa con mayor fiereza que el Tiburón de las algas.. la lucha no dura mucho"..

Tiburón

Arribant al nivell de perillositat del "Tiburón de las algas" dels Simpson, implacable assassí d'organismes autotrófics, alerta on hi hagi una samarreta rival..





PD: Llegir el titol del post amb la cançoneta de la Melody del Minoria...

Monday, June 22, 2009

Companys de batalla

La superioridad aérea y naval de los Aliados no significaba mucho en las montañas. Antes bien, la mula se convirtió en el territorio montañoso en el equivalente del indispensable DUKW. Los soldados peinaban los campos en busca de forraje, albardas y cualquiera de las famélicas cabalgaduras del país: un solo batallón de infantería que librara una batalla durante una semana en aquellos descampados carentes de carreteras podía necesitar varios centenares de mulas para transportar alimentos, armas y municiones. Un oficial británico, alabando el “agudísimo oído” de los animales y su “sagacidad para elegir el terreno”, hablaba de las mulas con tanta admiración que casi se le saltaban las lágrimas:

-Compartían con los hombres los peligros y las privaciones sin que las sostuvieran ideales ni esperanzas, y sin tener ni siquiera una vida sexual como compensación.

Otros se mostraban más cautos: un manual del ejército de Estados Unidos advertía que la mula es un animal “inquieto y feo” , y que probablemente quiere saber por qué va a morir”. Un caso típico era el de un animal llamado Líos, que un adiestrador de la 45ª División describía como “el montón de cuero más terco de Sicilia”. La montura personal de Bill Darby, Capullito, le mordía el trasero a “cada vez que intentaba montar en ella”. (Unos Rangers bromistas hicieron tragar un montón de pastillas de Benzedrina a un nido de pulgas llamada Blanquita, que luego sería rebautizada cómo Almirante de Guerra.) Los esquiladores de mulas cualificados eran más preciados que los tiradores de precisión. “La manera de hacer que una mula se comporte como es debido” , señalaba un soldado, “es morderle las orejas”. Un antiguo veterinario de la 45ª división organizó su reata de mulas con números de serie y marcas de identificación, e incluso recompensaba las “actuaciones destacadas” ascendiendo a los animales más valientes a cabo o sargento. No obstante, había una barrera infranqueable que confundía a muchos soldados. “Las mulas no sabían hablar inglés”, se lamentaba un oficial del 180º de infantería. “De hecho tuvimos que buscar algunos intérpretes de mulas italianas para poder manejarlas”.

El día de la batalla

Rick Atkinson

Saturday, June 20, 2009

Casos pràctics per conquerir Itàlia (1)

(...).estudiaban un manual publicado por el gobierno estadounidense, Italian Phrase Book, en el que, además de los términos para langosta, ostra y mantequilla, se incluían cinco páginas de lenguaje coloquial médico: Arrestate il sangue! ("¡Corte la hemorragia!"), por ejemplo, y otras frases más útiles como Voglio passare la notte ("Me gustaria pasar la noche") y la omnipresente Il governo americao vi pagherà ("El gobierno americano le pagará").


El día de la batalla
Rick Atkinson

Sunday, June 14, 2009

Frases per la posteritat

Com es pot dir tant en tan poques paraules?


Si George Best era el quinto Beatle, Ronaldo es el cuarto Camela (o el tercero de Andy y Lucas).





PD: Tampoc cal perdre's el desenllaç de l'article

Cuando llegue a Madrid (y soltero) lo van a tener que sacar a la calle protegido en una jaula, como a King Kong. Se frotan las manos las putas, las conocidas de televisión (demostrable), las civiles, las agentes FIFA, los centros de depilación, los vendedores de gomina...

Wednesday, June 10, 2009

Estils

Suposo que quan més oligàrquic sigui un règim més fàcil de controlar ha de ser. Però hi ha formes i maneres de fer-ho: Si a les zones temprades del mediterrani s'enforteixen els lligams a través del vici, a les zones més fredes les coses es fan diferent. No hi ha qui tossi al boss, per exemple si a paio més ric de Rússia li fa mandra pagar a uns treballadors de la ciutat natal del primer ministre, allà va ell, l'home de gel, un parell de mirades i solucionat:





Però el millor és al final, després d'haver enfonsat l'orgull del millonari, deixa anar (segons la traducció):


"And now give me my pen back"

Perquè Putin no perdona, no regala bolis de promoció, sobretot quan t'acaba de perdonar la vida..

PD: Per si algú encara no li té por, aquí en Putin en versió Rambo.



Tuesday, June 09, 2009

Pirates al parlament

"..com un temporal portat per l'oceà.."

Cantaven els pirates de Dagoll Dagom, ara ho podràn cantar al parlament Europeu els companys del Partit Pirata suec (un espectacular 7% dels vots).


Però una penosa colla de filibusters d'aigua dolça semblen al costat del gran pirata, expert que porta més de 15 anys d'impunitat.

Thursday, June 04, 2009

Més Siberia

Després de l'apassionant crònica de viatge Colin Thuborn sobre Siberia; «no es que no haya en sus libros momentos divertidos y enternecedores, vivencias peligrosas, encuentros excitantes, pero el poso que deja su lectura es una honda melancolía.» , i l 'interès que desperta el testimoni de l'autor sobre les últimes alenades d'un món ja fugaç, en fase terminal de descomposició, capaç de ser alhora tràgic i fascinant.. Després... això:

Què hauria passat si a mitja novel·la algún incident hagués deixat tirat a l'autor enimig de la taiga? Podem suposar la resposta. Però si aquest algú fos Bear Grylls no ens cal fer la pregunta. Perquè ja tenim la resposta:








Steve Irwin era un escolta al costat d'aquest home.

Monday, June 01, 2009

El coctel

L'autèntic.


Three measures of Gordon's, one of vodka, half a measure of Kina Lillet. Shake it very well until it's ice-cold, then add a large thin slice of lemon peel.