Monday, March 29, 2010

Raps famosos



Notes (que posen en dubte el saber convencional adquirit al llarg de la carrera):

"A part d'algun error força comú (com que la discussió de la Teoria General es basa en "sous fixos" o altres rigideses nominals), el vídeo és força acurat.

No em puc resistir, però, a comentar els arguments i mostrar-vos un article que un alumne de Keynes (P. Sraffa) va escriure sobre el llibre de Hayek al qual fa referència -implícita- el rap, Money and Capital. No m'estranya que les noies se'n vagin al llit amb el Keynes.

Val a dir que no hi ha un "mercat" per la moneda; sobre aquest error, en què ambdós autors cauen (i que desgraciadament invalida bona part de l'obra de Keynes, multiplicador o preferència per la liquidesa inclosos -la de Hayek ja s'invalida sola), un llibre clàssic és Basil Moore, Horizontalists and Verticalists, 1988. Un llibre molt més accessible que tracta el mateix punt, i que us recomano, ja que parla de molts altres conceptes fonamentals per fer-se una idea de com funciona l'economia, és Introduction to PostKeynesian Economics, de Marc Lavoie. Desgraciadament, la traducció espanyola d'aquesta obra no està a la biblioteca de la UAB, si no és en una versió que de tant editada és inintel·ligible, però l'anglesa sí, un llibre verd preciós."

Gràcies RB

No comments: