Wednesday, March 26, 2008

Habitants del luxe

Experiències de recents exemples colonitzadors reafirmen la idea de que guiar-se seguint el sentit comú és segurament la millor forma de gestionar un país ocupat.
Se li hauria pogut preguntar al general Lyautey, administador del Marroc, que disfrutava al màxim el país, allotjant-se per exemple al palau El Bahia (construït per un potentat que volia mantenir-hi les 4 mullers i una quarantena de concubines) durant les seves estàncies a Marràqueix.
I per seguir exemples més recents es podria preguntar directament a les legions de gats que l'habiten actualment, al igual que la gran majoria de ruines i antics palaus, plens de felins fent el mandra a l'ombra dels taronjers, reposant sota la melodia de l'aigua en les fonts d'estil andalús.




Monday, March 24, 2008

Pekin 2008


RSF

Empirismes



Qui hauria de dir que en plena escapada vacacional les circumstàncies em retornarien a l'any passat, amb el professor Bacaria i algunes de les seves aficions: la teoria econòmica de la familia, Gary Becker... Temes que podien arribar a semblar surrealistes:


Wednesday, March 19, 2008

Xocs culturals

Venedor disfressat ( referint-se al Ramon):


De que tiene miedo tu amigo,

los Bereber no nos comemos a nadie



Wednesday, March 12, 2008

Benvingudes

Quina alegria que m-he endut al veure la fantastica rebuda que m-ha donat el poble marroqui. Tot el trajecte des de l-aeroport fins l centre de Fez plagat de banderes i curiosos, els balcons ornamentats amb les estrelles verdes en un fons vermell, els vells vestits amb la roba tradicional i tocant alegres mellodies, policies i militars cada 50 metres assegurant-me un trajecte placid, els comercos i la ciutat plens de banderes.
Pero la decepcio ha estat majuscula quan he descovert que l-illustre visitant no era jo, sino Mohammed IV, cap destat i gobernant daquestes terres.
Passat el primer moment de tristesa, mhe afanyat a trobar hotel per deixar les coses i agafar la camera, pero malauradament mentre jo omplia les fitxes (policials) de lhotel, el rei ha passat cagant llets. Aixi mhe hagut de conformar amb la descolorida fotografia del rei (amb una americana de quadres, com un taulell d-escacs) que dona la benvinguda a l-aeroport.

Pero la sort m-ha somrigut, i el monarca ha decidit fer una segona passada, pel que he pogut grabar com passava una limousina a tota merda, mentres als pobres vells que portaven estona deshidratant-se al sol i practicant canconetes s-han quedat amb un pam de nas (talment com lanunci del gueropa, pero a linversa).

I res mes. He menjat de valent, ja he localitzat dues botigues on venen cervesa (Sant Miguel pero), he continuat somrient davant del guies plasta i mha sorpres que la gent d-aqui preferixi amb passio l-Inter de Mila abans que el Liverpool.

Si, es el teclat, que no se com funciona per poder escriure decentment...
PD: Una llastima, pero no mha estat possible passar el video de la camera al pc.

Tuesday, March 11, 2008

Terres de saviesa

Amb l'esperança de copçar una petita espurna d'una llum capaç d'il·luminar als savis més grans:


"La dona no és més que un home imperfecte"
Averrois


Fins aviat!

Monday, March 10, 2008

Mites del desert

Sobre exiliats.

Cuando El Uali bajó de la tribuna y se perdió en la multitud nadie sabía que estaba preparando una operación temeraria, ir a la capital mauritana, 1.800 km al sur, y atacar al presidente Mojtar uld Dadá (...). En la noche del quinto día, 7 de junio, están a 100 km del objetivo y nadie los ha detectado, alamanecer del día 8 salen hacia la capital. A 50 km de Nuakchott se encuentran con dos camiones que transportan carga química. Inexplicablemente, en un error táctico, disparan a los camiones con bazookas. Los destruyen, pero las columnas de humo los delatan y pierden el factor sorpresa. Alertado el ejército mauritano, un destacamento se dirige al lugar y a mediódía se traba el primer combate en la carretera. Una unidad de 17 hombres, con morteros 120 mm y bazookas, se desprende del grupo y se dirige a la capital, penetran por la noche y al amanecer bombardean con fuego de mortero el Palacio de la Presidencia. Repelidos por el ejército, se retiran en desbandada sin contactar con el grupo del Uali que sigue trabado en el fuego. (...) Por fin el Uali y su grupo emprenden la retirada en la mañana del 9 hostigados por vehículos blindados y aviación. Cuatro aviones defender les diasparan cohetes aire-tierra. El Uali comete un segundo error: en Ben Neshab, 100 km al norte de Nuakchott, mientras la columna saharaui se retira , se desprende, se desprende un grupo para destruir la tubería que conduce el agua a la capital, el Ualiestá en él. Dedican un tiempo inutil en colocar explosivospara dinamitarlo y dan tiempo a que un escuadron de blindados ligeros AML los cope y los cerque. El fuego es intensísimo y a las 14:30 todo el grupo ha sido aniquilado, incluido el Uali. Un fragmento de metralla le ha destrozado la mitad de la cara. Es miercoles 9 de junio. Un único superviviente, Uleida Mohammed Alí, es trasladado malerido a Nuakchott. En el aeropueto un oficial negro le da una bofetada, Uleida, maniatado les escupe en la cara. El oficial le dispara un tiro en el ojo y cae muero.
(...) Mahmudi uld Bujreis, diputado mauritano y antiguo amigo de el Uali, reconoce su cadaver sin dudarlo. Horas después lo entierran, junto a Uleida, en un terreno militar de Nuakchott. Sobre las tumbas un poste con una calavera y un letrero: ¡Peligro explosivos!. Yacen juntos dos hombres de trayectorias diversas encontradas en su final. El Uali, un revolucionario a tiempo completo, Uleida, el mas rico comerciante de el Sahara. (...)
El dia de su muerte el Uali se hizo leyenda.

Historias de Sahara.
El Mejor y el peor de los mundos.
Alejandro García

Thursday, March 06, 2008

Watchmen

Continuant amb les adaptacions comiqueres, heus aquí les primeres notícies de Watchmen, adaptació de la novela gràfica d'Alan Moore ( From Hell), una història que em va arribar a fascinar per moments. (Amb alguns però)





Esperem que la pel·lícula no sigui una cosa tan patètica com V de vendetta.

Wednesday, March 05, 2008

Velles glories

I continuant amb aquesta orgia de videos, avui presentem un parell de perles que tristament ha perdut la lliga espanyola de futbol. Sens dubte la competició és més aburrida sense ells.




Sunday, March 02, 2008

Espais gratuïts de propaganda electoral (III)

Categoria 3: Freaks

Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal (PACMA)
Veient l'spot (és molt xungo) qualsevol es creu que són amants dels animals.





PCPC
Veient l'estil de l'espot sembla com si encara visquessin en altres èpoques, suposo que la categoria freak els és bastant apropiada.