Tuesday, October 03, 2006

House vs Anatomia de Grey



Tot i que poca gent ho recordi, una de les primeres series que es van emetre ara fa un any a la Cuatro va ser Anatomia de Grey (AdG). Va passar sense pena ni gloria fins la fi de la primera temporada. Poc després van emetre l'excel·lent superproducció Roma i aprofitant el fi d'aquesta la van enllaçar amb un producte amb una aureola d'innovació i qualitat: House.


Amb una sèrie innovadora i una bona promoció, la Cuatro va convertir House en el producte estrella de la cadena, el més vist i amb una repercussió molt per sobre dels seguidors habituals de la sèrie. I un cop acabada la temporada recuperen AdG per omplir el buit vacacional. Amb uns resultat que no només iguala, sinó que sovint supera el share habitual de House.


Després del rollo, ve la pregunta: Quina sèrie és millor? House o AdG?


Segurament el més interessant que han aportat ha estat canviar el tipic to dramàtic de les series d'hospitals. House no és una sèrie, és un personatge, fora d'ell les trames acostumen a ser aburrides, impossibles de seguir i amb poc interès. AdG és més clàssica: trames corals i divertides, suficientment sensibleres però sense caure (massa) en el pasteleig.

Doncs bé, jo prefereixo Anatomia de Grey, a vegades em cansaven alguns episodis de House, però he d'admetre que els 2 últims capitols que he vist d'AdG no han mantingut el nivell habitual.

AdG 1 -House 0

A veure com queda el marcador final.

5 comments:

Anonymous said...

La vritat és k es podria dir k m'acabo d'iniciar a la sèrie de grey, en canvi he estat durant força temps una seguidora fidel de House... però al final ja em cansa l'estructura tan rígida dels seus capítols (expceptuant-ne el de les tres histories o l'últim de la segona temporada, clar). Anatomia de Grey té més personatges i la fa més dinamica.



Els dos ultims capítols no estan tan malament!

Pons said...

Al principi House va ser molt trencadora justament amb el personatge del... ja no m'enrecordu del nom, ah si Gregor House, però s'ha de reconeixer que el tema malaties es sempre igual.

Però de tan en tan als guionistes de House posen tot el talent concentrat en uns capitols, com el capitol que es queda a l'aeroport amb la seva ex o el ja mític entre els mitics de les 3 histories.

En canvi Grey no et sol decepcionar, no fa falta trobar un capitol realment bo per que si segueixes la història t'hi acabes enganxat. A més Anatomia no centra tota la seva antenció en un personatge, això fa que no cansi.

A Anatomia saps que per fluix que sigui el capitol sempre arribarà el moment que el Dr Sheperd enganxarà algú a l'ascensor!

gary said...

On tenim les puntuacions?

PEl que he entès les coses van així:

AdG 3 - House 0 ?


I sí, una trobada a un ascensor sempre salva un capitol. I un dels capitols k destacaria d House és el que tracta un metge d'una ONG que es creu malalt de Malària (crec). Aquest és molt i molt bo! La resta només són dos o tres flaixos en que ens enlluerna H i pretenen que ens pensem que existeix alguna cosa més .

Elric said...

ei, jo abans he fet un post aquí, ha desaparegut o que? XD


ho resumiré en un "voto a House perquè el final de la 2a temporada es enorme"

Pons said...

De moment he vist 1 dels dos capitols i no esta pas malament, si mes no el primer acaba amb molta tensio! no s'havia vist mai que un protagonista estigues a punt de morir (lo de la bomba va ser una flipada, no conta, era evident que nomes podia tocar als desactivadors).

Suposu que dius que ha estat fluix per que a l'ascensor nomes hi va parlar la Adison en comptes del seu marit XD